Nyheter

2017-2018

Stadsmuren i Kalmar restaureras

Den 700 år gamla stadsmuren i Kalmar ska restaureras under en längre tid och man tar bort det gamla dåliga cementlagningar och går tillbaka till att använda ett kalkbruk vid fogning och målningsarbeten. Vår ölandskalk används i stor utsträckning till arbetet. Bilder på arbetets gång kommer inom kort.

2016

April-

Ölandskalk till Stjärnorp´s slottsruin.

Då Stjärnorp´s slottsruin i Linköping ska restaureras under några år framöver används Ölandskalken till att fylla i fogar och sprickor. Läs mer om restaureringen på Corren.se här

Mars
Säsongen har börjat ta fart och vi förbereder oss inför årets nya utmaningar och möjligheter genom att fortsätta utveckla företaget.
Nya projekt ligger i startgroparna och vi ser fram emot att leverera våra produkter till dessa för att ge bästa möjliga kvalité och slutresultat.
Vi jobbar stenhårt för att skapa och bibehålla nära kontakt våra kunder för att kunna leverera den produkt som just ni behöver, när ni behöver den.
Vi ser fram emot att höra av från er framöver och till er som ska ta sig an allehanda projekt och objekt i år vill vi från Ölandskalk önska lycka till.

2015

Augusti-September

Ölandskalk till Vendelsö

Eje Arén och Anette Fredlund fogar kvarnen på Vendelsö och trivs i höstsolen
Läs om deras arbete och se en kort filmsekvens här

Juni
Välkommen att höra av er till oss under sommaren för rådgivning inom kalkputs och målning.

April
Glad påsk önskar vi på Ölandskalk.

Våren är här och det börjar bli dags att se över både slott och koja. Ring oss när du behöver tips och råd inför din restaurering.

2014

December Jultider

Vi på Ölandskalk önskar en god jul och ett gott nytt år och känner du att julstressen blir för påfrestande kan du alltid ringa och snacka kalk med oss.

Juni/juli/augusti Semesterfritt

Trots semestertider finns vi alltid tillgängliga på telefon och besvarar dina frågor, tar emot beställningar och ger rådgivning under hela sommaren. Välkommen att höra av dig.

Vi jobbar även på att uppdatera vår hemsida med nytt material, och ber därför om ursäkt om allt inte är i sin ordning vid vissa tillfällen.

Juni/juli Ölandskalk i samarbete med Trafikverket

Vi på Ölandskalk samarbetar just nu med Trafikverket, Svevia och Ölands stenmontage för att foga en bro i Mönsterås.
Många broar runt om i Sverige är i stort behov av restaurering och vi arbetar för att komma bort från cementbaserade bruk som förstör stenbroarna och har därför tagit fram ett kalkbruk som är anpassat för brounderhåll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maj 10-11 Öland Spirar och Byggnadsvårdsmässan

Helgen den 10-11 maj är fullspäckad av aktiviteter på Öland i och med Öland Spirar och Byggnadsvårdsmässan. Självklart kommer vi finnas på plats igen på byggnadsvårdsmässan i Glömminge för att visa upp våra produkter och ge tips och råd om kalkbruk och hur det ska användas på bästa sätt. Här kan du läsa mer om Öland Spirar och Ölands Byggnadsvård.

Maj 8 Ny Produkt

Nu kan du köpa långtidslagrad våtsläckt kalkpasta som lagrats i minst två år. Vi har sedan tidigare vår unika långtidslagrade Marksläckta Ölandskalk till försäljning, där lagringstiden är minst 10 år.

Februari 28 Uppdatering

Efter en kort vinter står vi nu i startgroparna inför våren. Vi har uppdaterat hemsidan så att den fungerar felfritt i Explorer och även börjat lägga till språköversättning för våra engelsktalande läsare. Mer uppdateringar följer inom kort.

2013

December 16 Nya produkter till våren

Trots att temperaturen så sakta sjunker och det är lite av en lågsäsong så är det full fart hos oss på Ölandskalk. Vi jobbar just nu med att ta fram nya produkter till vårt sortiment som kommer presenteras under våren och försommaren 2014, så titta gärna in under fliken Nyheter för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång.

September 30 Skördefest

Under söndagseftermiddagen stannade de sista besökarna till innan vi plockade ihop. Vi vill passa på att tacka alla som stannat till under helgen och visat intresse. På återseende.

September 28 Skördefest

Flera besökare stannade till under fredagskvällen och ställde frågor angående kalkbruk och kalkfärg och vi finns även här idag Lördag. Skulle du missa oss eller inte haft tid att stanna till ring oss gärna och ställ dina frågor, Tel 076-794 61 55

September 27 Skördefest

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Samuel ställer ut våra olika produkter till försäljning

Ikväll och under helgen kan du träffa  oss på Ölandskalk i gamla butiken i Bredinge på väg 136 på Södra Öland, (håll utkik efter vår skylt med texten Ölandskalk). Här säljer vi våra produkter samt ger gratis rådgivning angående kalkbruk och kalkfärg. Stanna till och lär dig mer om kalkens användningsområden och passa på att fråga oss en massa.

September 27-29  Träffa oss på Skördefesten

Under skördefesten kan du träffa oss på Ölandskalk då vi säljer våra produkter och svarar på frågor. Vi kommer att hålla till längs med väg 136 i Bredinge på södra Öland. Välkommen.

Augusti 16 2013 Nytt färgpigment

Vi kan nu erbjuda ett nytt ljusgrönt färgpigment som kompletterar det mörkgröna pigmentet vi redan har i vårt sortiment.
gå direkt till produktsidan och titta på det nya pigmentet Här

Augusti 14 2013 Måla med kalk som Pdf

Nu kan du ladda ner artikeln Måla med kalk direkt som pdf.

Juli 27 2013 Stort intresse på byggnadsvårdsdagen

På Byggnadsvårdsdagen i Glömminge var intresset stort för Ölandskalken och vi hade flera intressanta diskussioner och fick många bra frågor från besökande. En av dom vanligaste frågorna vi fick var om det gick att göra något åt stenhus som ”restaurerats” med hjälp av olika sorters cementbruk. Detta kommer vi att skriva en artikel om som kommer finnas på hemsida inom kort. Vi vill även passa på att rikta ett stort tack till alla som besökte vårt bord under dagen.

Byggnadsvårdsdag

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli 2013 Byggnadsvårdsmässa

Lördagen den 27 Juli finns vi på byggnadsvårdsmässan i Glömminge på Ölands Byggnadsvård.Vi är på plats mellan 10 00 – 16 00 och visar våra produkter och ger praktiska råd till dig som vill komma igång och arbeta med kalk. Vill du läsa mer om Ölands byggnadsvård så besök gärna deras hemsida Här

Juli 2013 Färgpigment

Vi har nu tagit fram ett unikt Öländskt färgpigment.
Du hittar det bland våra produkter.

Juni 2013 Hydraulisk kalk

Under juni månad har vårt fokus legat mest på att ta fram hydraulisk kalk.
Vi fick även besök av Kalmar läns museum vilket var väldigt trevligt.

April 2013 Lagerpåfyllnad

Under april månad har vi jobbat med att fylla på våra lager efter en lång vinter.
Nu har vi både Våtsläckt Kalk och Våtsläckt långtidslagrad klart för leverans.
Ring för info

Vi jobbar även med att förbättra vår hemsida och göra den mer sök- och användarvänlig.
uppdateringar sker kontinuerligt.

Har du frågor hör gärna av dig till Ölandskalk AB tel. 076-794 61 55