Test manualer

Det finns en mängd olika kalkprodukter och det är inte alltid lätt att veta vilken produkt som passar till vilket ändamål. För att få lite klarhet i några av de kalkprodukter som finns och vilken du eventuellt kan tänkas behöva använda kan du läsa vidare om det här.

Våtsläckt kalk
Våtsläckt kalk är den produkt som man vanligtvis använder vid murnings-, putsnings och färgningsarbeten. Vill man blanda bruk för att mura eller putsa tillsätter man sand och eventuellt lite vatten. Vill man däremot använda kalkpastan för att måla använder man vatten för att spä ut kalkpastan till önskad konsistens.

För att komma igång och arbeta med våtsläckt kalk kan du läsa eller ladda ner våra enkla steg för steg manualer som du hittar nedan.Fråga oss specifikt efter våtsläckt kalk för målning då vi tillhandahåller en mer finkornig produkt för ändamålet.

Jordsläckt kalk
Vid jordsläckning av kalk får man en produkt som är mer smidig att arbeta med och som fäster på de flesta underlag. Jordsläckt kalk används vid murning och putsning.

Torrsläckt hydraulisk kalk
Hydraulisk kalk är en produkt i pulverform som används främst på mer utsatta områden som t.ex. vid sockel- och listverk. Den hydrauliska kalken kan härda även under våta förhållanden.

Vi kan även ta fram torrsläckt kalk från vår vanliga kalksten efter förfrågan.
Den torrsläckta kalken är mindre smidig att arbeta med än våtsläckt kalk och används vanligen för kalkfärgning, men det finns även många andra användningsområden för den här kalkprodukten.

Våtsläckt kalk (med puzzolan tillsats)
Vill man ha ett starkare bruk som tål mycket hårt utsatta lägen kan man använda sig av ett våtsläckt kalkbruk med puzzolan tillsats. Tillsatsen ger kalkbruket hydrauliska egenskaper samtidigt som det tillför styrka till bruket. Puzzolan användes i stor omfattning under romartiden och många byggnadsverk och viadukter står kvar än idag.

Vi arbetar kontinuerligt med att få fram fler produkter.
Vid frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*